web analytics
Bundespräsidentschaftskandidat Ing. Norbert Hofer - Fotoquelle: bp-wahl.at

Az „Unser Mitteleuropa”mától kezdve több részletben közli az osztrák szövetségi elnökjelölt önéletrajzát, melynek német nyelvű eredetije a MMag. Elisabeth Schwetz-el és Mario Arnhold-al közösen kiadott „Élet a harántbénulás után” című könyvük részeként jelent meg.

Norbert Hofer önéletrajza egy emberi dráma megindító példája. Ami eleinte kilátástalannak tűnt, az idővel akaraterejének és jellemének köszönhetően sikerült. Ami azután belsőleg megújította: nagyobb empátia a honfitársai iránt, több megértés a politikai ellenfelei iránt, és több alázat, lemondás személyes céljainak megvalósításáról és a legtöbb politikusra jellemzőhivalkodó viselkedésről. Saját életének új irányba rendezése, a lényeg irányába.

Norbert Hofer fejtegetéseinek ereje meglátásunk szerint hitelességében, komolyságában és mélyen emberi gondolkodásmódjában rejlik. Mindezek olyan figyelemreméltó minőségek, amelyek őt a választói szemében jó szövetségi elnökké predesztinálják.

Hűen az Osztrák Szabadságpártban (FPÖ) jelenleg mint a gondozásra szorulók és a fogyatékkal élők szóvivőjeként betöltött funkciójához. Norbert Hofer az önéletrajzában az egészségügyi politikát is szóba hozza, ahol a Számvevőszék javaslatai alapján valós strukturális reformokat szorgalmaz, hogy pénzügyi források szabadulhassanak fel a hosszú távú gondozás támogatására, és az otthoni gondozás további lehetővé tételére.

De mindenki maga is meggyőződhet a fentiekről, csupán az aktív fejezetekre (= kéken jelölt utalások) kell kattintani:

Ing. Norbert Hofer
Az Osztrák Nemzeti Tanács harmadik elnöke
Ajánlom mindazoknak, akiknek idegen akadályokat kell leküzdenie, miközben magukra lelnek.

1. Előszót
2. Ifjúságom Burgenlandban
3. A repülés bűvkörében
4. A politika mókuskereke
5. A szerencsétlenség
6. Nehéz napok a klinikán
7. A rehabilitáció kezdete
8. Régi és új barátok
9. Élet a tolószékben
10. Első látogatás otthon
11. Amikor a test nem akar már többé
12. Mi számít valóban?
13. Első lépések a valós életben
14. Még egyszer kés alatt
15. Utószó

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert